NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut)

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat geldt als validatie-keurmerk voor taxateurs. Dit taxatie instituut werkt als een controle systeem op de taxatiemethode van de taxateur en de getaxeerde waardes in het taxatierapport. Hierdoor is een NWWI taxatierapport of een taxatierapport dat is goedgekeurd door een ander validatie-instituut (Taxateurs Unie, TVI, iValidatie) een waarborg voor kwaliteit. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers.

Kwaliteitsgarantie
Het NWWI heeft objectieve, betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. Taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI werken volgens een gestandaardiseerde methode. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI keurmerk gegarandeerd.

Toegangseisen
Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door het kwaliteitsregister NRVT en lidmaatschap van een brancheorganisatie, NVM, VBO of VastgoedPRO. Daarnaast hanteert het NWWI enkele aanvullende voorwaarden:

NWWI taxatie / taxatierapport aanvragen
U kunt via het aanvraagformulier op deze website een NWWI taxatieopdracht laten uitvoeren. Ook voor vragen aan een van onze lokale NWWI taxateurs kunt u (vrijblijvend) het aanvraagformulier invullen en versturen.